bal@hetisweerbal.nl 06 2505 5898

Het is weer Bal!

Willem Vissers

Je kent hem vast van Studio Voetbal, of ander ‘voetbalgeleuter’ programma en ook tijdens ons Bal Speciaal! is hij van de partij: Willem Vissers.

Willem is niet alleen voetbaljournalist, maar hij schrijft ook boeken en columns en doet dit alles in prachtige stijl. Lees hier maar eens hoe hij het enige doelpunt uit de halve finale tussen Atletico en Bayern omschrijft:
Weergaloos was de treffer van Saúl Níguez, 21 jaar jong, afkomstig uit Elche, weer zo’n parel uit de Spaanse voetbalschool. Hij dribbelde, dribbelde en dribbelde tot het een doelpunt was. Vanaf de as van het veld, de bal als een hartsvriend aan de linkervoet, dribbelde hij naar rechts, waar hij eerst tussen Thiago en Bernat doorglipte, vervolgens de sliding van Xabi Alonso ontweek en daarop, aangekomen in het gedrang van het strafschopgebied, Alaba handig op het verkeerde been zette.

Vervolgens slaagde hij met lof voor de slotklus. Doelman Neuer passeren, met diens lange armen. Hij plaatste de bal met links diagonaal, precies langs de graaiende arm van de naar rechts vallende doelman, via de binnenkant van de paal, terwijl Vidal nog eens langs gleed om de ultieme redding te verrichten. Een Messiaans doelpunt, zou je kunnen stellen.

En zo gaat dat ook met een superbe dribbel; de eerste verdedigers doen niet alles wat in hun macht ligt om de pingelaar af te stoppen, omdat ze verwachten dat de dribbelaar onderweg nog wel zal stranden. Die eerste verdedigers onderschatten daarbij het gegeven dat het ritme van de dribbel alleen soepeler wordt, dat de dribbelaar vertrouwen put uit zijn overwinningen onderweg, vastberaden als hij is om zijn solotocht tot een goed einde te brengen.

Je reinste poëzie als je het ons vraagt! Uiteraard gaf Vissers ook, in het kort, antwoord op onze Europacup finales vragen.

Willem Vissers

Comments

comments