bal@hetisweerbal.nl 06 2505 5898

Het is weer Bal!

Maarten Spanjer

Maarten SpanjerMaarten Spanjer (1952) heeft een lange carrière achter de rug als acteur, maar zeker ook al schrijver. Dat Spanjer ook kan voetballen bewees hij al in het TV programma Voetbal 80, waarin hij als het ‘miskend talent’ de kijkers voetballes gaf terwijl hij gekleed was in een smetteloos wit tenue en dito ijsmuts. Spanjer heeft zelf ook een aardig balletje getrapt in de jeugd en heeft natuurlijk ook een mening over de Europacup Finale vragen die wij hem stelden:

Wat was de eerste finale die je je kan herinneren?
“Dat was Benfica-Real Madrid in het Olympisch. Leo Horn als scheidsrechter, 1962. Op zwart-wit televisie. Ik kan me de krantenkop nog herinneren. Ik ging door een schroef, zei Di Stefano: Hij kreeg geen penalty.”

Mooiste finale ooit:
“Niet zozeer omdat het een mooie wedstrijd was, maar dan kies ik toch voor Ajax-Panathinaikos in 1971. Want dat was toch de eerste Europacup voor Ajax.”

Ergste finale ooit:
“Dat werden er later best veel. Maar die heb ik verdrongen.”

Wat vind je er van dat 2 clubs uit zelfde land tegen elkaar spelen?
“Ik juich het niet toe. Het gaat alleen maar om geld. Dat ook de nummer vier van Spanje mag meedoen… Die poulefases vind ik ook niks. Doe mij maar gewoon het ouderwetse knock-out systeem. Dat is echt Europacup.”

Gaan we ooit nog een Nederlandse club in de finale zien?
“Zoals het er nu voor staat zie ik dat niet gebeuren. we hebben de aansluiting met het grote geld verloren.”

Voorspelling Real-Atletico Milaan?
“Ik hoop op Atletico. Dat is toch meer een club van het volk. Met Real Madrid heb ik niks. Ik hoop op 1-0 voor Atletico.”