bal@hetisweerbal.nl 06 2505 5898

Het is weer Bal!

Kluun

KluunRaymondus Godefridus Norbertus van de Klundert is schrijver van een aantal beroemde, en beruchte, boeken als ‘Komt een vrouw bij de dokter’, ‘De Weduwnaar’ en ‘Klunen’ en is voor ons vooral bekend als groot voetbal- en muziekliefhebber en mag zich inmiddels volleerd import-Amsterdammer noemen. Toen Kluun hoorde van Bal Speciaal! zegde hij direct zijn medewerking toe en gaf gewillig antwoord op onze Europacup finale vragen:

Wat is de eerste finale die je je kan herinneren?
“Dat was Ajax-Inter in 1972, waarin Cruijff twee keer scoorde. Ja, die heb ik gezien in mijn Ajax pyjama die je toen kon kopen bij de SRV man.”
Welke was de mooiste?
“Dat zijn er meerdere, ik zou eigenlijk die van Ajax in 1995 willen noemen, maar die was best saai. Nee, dan die finale van Liverpool tegen AC Milan was toch wel helemaal te gek. Die gekke Engelsen kwamen achter met 2-0, of was het nou 3-0, en wonnen het alsnog! Dat zijn toch de mooiste finales en daarom vind ik Liverpool ook zo’n toffe club. Zoals ze laatst tegen Dortmund ook weer terugkwamen, schitterend!”
Wat was de ergste?
“Dat zijn er ook best veel, maar de eerste die bij me bovenborrelt is PSV-Benfica, die verschrikkelijke 0-0. Saaiheid troef.
Finales tussen clubs uit hetzelfde land, kan dat wel?
“Het is toch minder, want het heeft minder cachet dan een finale tussen twee ploegen uit verschillende landen. En natuurlijk is dit wel een mooi affiche, want Atletico is best een gave ploeg, met die maffe trainer, dat vechtvoetbal en die geweldige Franse spits. Real is ook leuk hoor, maar het is best jammer dat de ploegen uit zo’n competitie komen. Ik las laatst ergens dan als Madrid nog iets van het seizoen wilde maken, ze dan maar de Champions League moesten winnen! Wat is dat voor gelul? Ik zou er alles voor overhebben als ze die cup nog een keer kunnen winnen. Dan maar vier keer geen kampioen.”
Gaan we ooit nog een Nederlandse club in de finale zien?
“Ja, waarom niet? Ik denk niet dat PSV dit seizoen ook nog de halve finale had overleeft, maar het is niet onmogelijk. Kijk maar naar Leicester City, wie had dat voorspeld? Ik kan me nog herinneren dat Ajax-voorzitter Ton Harmsen in de jaren ’80 zei dat ze nooit meer een Europese finale zouden halen, maar binnen een paar jaar stonden ze in de finale voor de Europacup 2 en weer een paar jaar later in de UEFA cup finale en zelfs de Champions League finale! Maar ik zie het niet heel snel gebeuren hoor, dat duurt nog wel een jaar of vijf, zes, zeven. Tien jaar? Ja schrijf dat maar op, dan zal het wel weer een keer zover zijn.”
Je voorspelling voor Real Atletico Milaan?
“De wens is de vader van de gedachten hier, dus ik denk en hoop dat Atletico het wint. Dat zou wel een keer terecht zijn, zoals die gasten de halve finale wonnen was geweldig.”