bal@hetisweerbal.nl 06 2505 5898

Het is weer Bal!

Jeroen Stekelenburg

Jeroen StekelenburgJeroen Stekelenburg (1974) is kind van een uiterst sportieve media familie, vader Jan werkt sinds jaar en dag bij Studio Sport en broer Maarten is voetbaltrainer van Almere City FC. Jeroen Stekelenburg zal op ons Bal Speciaal! de talkshow leiden ter voorbeschouwing van de Champions League finale tussen Real en Atletico in Milaan.

Uiteraard stelden we ook Jeroen onze vaste Europacup Finales vragen:

Wat is de eerste finale die je je kan herinneren?
“De eerste Europacup finale waar ik herinneringen aan heb is die van 1985. Heftige gebeurtenissen maken het meeste indruk, zeker als je klein bent.
Ik was met mijn moeder en mijn broer op vakantie in Friesland. In de caravan van mijn oom die stond op een camping in Langelille. Normaal gesproken had ik naar bed gemoeten van mijn moeder maar zij deed het tegenovergestelde van wat veel ouders op zo’n moment zouden doen, zij wilde dat we het hele gebeuren bewust mee zouden krijgen.
Het is uiteraard de avond van het Heizeldrama. Mijn broer en ik hebben met open mond zitten kijken. Eerst naar de rellen, daarna naar de volstrekt overbodige voetbalwedstrijd. Ik was 11 maar ik denk dat ik toen het juichen van Platini al merkwaardig vond.”

Welke was de mooiste?
Het is tamelijk cliché maar wat er op 25 mei 2005 is gebeurd is zo uniek dat ik er niet omheen kan.
Op achterstand, dood gewaand en toch gewonnen. Ik heb een zwak voor Steven Gerrard, kon me die avond heerlijk ergeren aan Jerzy Dudek, zelfs jaren later spreekt die avond nog enorm tot de verbeelding.
Het heeft de BBC geïnspireerd tot een geweldig filmpje. De rust van Istanboel. Die magische 15 minuten gereconstrueerd, geweldig.”

Wat was de ergste?
“Ajax – Juventus
Met penalty’s verliezen. Ik was in Rome. Verder commentaar overbodig lijkt me.”

Finales tussen clubs uit hetzelfde land, kan dat wel?
Ja! De reden: Cristiano Ronaldo en Lionel Messi moeten ieder jaar aan de CL deelnemen en dan is het nou eenmaal ook zo dat die ploegen de finale kunnen bereiken.”

Gaan we ooit nog een Nederlandse club in de finale zien?
“Vast wel. Of ik dat ga meemaken, geen idee.
Ik denk dat een Nederlandse ploeg iets speciaals moet doen om de finale te halen. Niet meegaan in wat de rest ook doet want dan kun je het nooit winnen. Zij hebben namelijk meer geld en dus de betere spelers.
Een onderscheidende speelstijl, een groep talenten die niet voor hun 20ste naar het buitenland wil en een aantal ervaren spelers die met wat geluk kunnen worden vastgehouden. De kans is ongeveer even groot als de kans dat Leicester kampioen wordt; maar hé…”

Je voorspelling voor Real Atletico Milaan?
“0-0 Atletico wns”