bal@hetisweerbal.nl 06 2505 5898

Het is weer Bal!

Rob Bianchi over Amsterdam Voetbalstad?

Ajax-FC Amsterdam, John Rep in duel met Rob BianchiOud-speler van DWS en later FC Amsterdam Rob Bianchi, later ook werkzaam als trainer in zowel de voetbalwereld als ook het hockey hebben we ook gevraag om een reactie op onze stelling ‘Is Amsterdam voetbalstad?’

Bianchi: “Amsterdam is niet meer een voetbalstad. 40 jaar geleden waren er 4 betaald voetbalverenigingen in Amsterdam. Nu nog 1. Er waren veel meer amateurclubs en sportparken, maar ook een aantal  amateurclubs zijn verdwenen of in een fusie opgegaan. Sportparken zijn kleiner geworden of opgeheven.

Een grote club als DWV heeft moeten fuseren met aartsvijand de Volewijckers om te kunnen overleven, maar bestaat niet meer als bolwerk van Noord. Kijk naar de bezoekersaantallen van AFC. Ondanks dat ze het goed doen in de Topklasse. DWS, Blauw-Wit en de Volewijckerd werd ooit gefuseerd tot één profclub: F.C. Amsterdam. Maar dat is ook al 30 jaar geleden opgeheven, Ajax is als enige overgebleven. De resultaten zijn goed, maar spel vaak niet om aan te zien (“dominant voetbal”, maar weinig amusementsaarde). Je jaagt de mensen de Arena uit, waarvan de helft niet uit Amsterdam komt. 20.000 Amsterdammers gaan wel naar Ajax, maar op een bevolking van zo’n 800.000 inwoners is dat slechts 2,5%.

Dus volgens mij is Amsterdam een geweldige stad, maar nou niet direct een voetbalstad.”

En toch zijn er voldoende mooie verhalen te vertellen over het voetbal in Amsterdam en die kun je horen tijdens de eerste Het is weer Bal! avond, op vertoon van je toegangskaart kun je diezelfde middag een bezoek brengen aan de meest succesrijke amateurclub van Amsterdam, die nog wél bestaat, nooit is gefuseerd en op een prachtig sportcomplex speelt: AFC dat het die middag opneemt tegen VVSB.

Kaarten kosten € 9,95 en zijn te koop op de website van het TOBACCO Theater.

Comments

comments