bal@hetisweerbal.nl 06 2505 5898

Het is weer Bal!

Peter-Paul Timp over Amsterdam als voetbalstad

Peter-Paul TimpPeter-Paul Timp is sinds november 2014 de voorzitter van de Amsterdamse voetbalclub DVVA, een club die bekend staat als ‘club voor studenten’ maar veel meer is dan dat. DVVA is één van de weinige clubs die geen jeugdelftallen heeft, maar wel beschikt over veertien heren- vier dames- en zes zaalvoetbalteam. De club staat bekend om de actieve rol die ze speelt buiten de wedstrijden om. Zo worden er veel evenementen georganiseerd, waarbij het inmiddels vermaarde SoccerRocker een begrip is tot vér buiten Amsterdam. Op die dag wordt ieder jaar het voetbaltoernooi, voor zowel dames als heren, gecombineerd met optredens van vele min-of-meer bekende bands.

We vroegen de voorzitter naar zijn reactie op onze stelling ‘Is Amsterdam voetbalstad?‘ En dit is wij Timp zei:

Amsterdam is zeker een voetbalstad. De stad herbergt veel verenigingen waarvan er een aantal ook een duidelijke, eigen identiteit heeft. Dat laatste is onontbeerlijk om iedere Amsterdammer de mogelijkheid te bieden om te voetballen op een manier zoals hij of zij dat wil. Kijkend naar het aantal verenigingen en de aantallen actieve voetballers en voetbalsters is Amsterdam dus een voetbalstad.
Toch is het opvallend dat Amsterdam maar één BVO heeft én dat er in Amsterdam nog maar weinig roemruchte clubs zijn waar honderden mensen langs de lijn staan. Wat dat betreft leeft voetbal in Amsterdam misschien minder en dan bedoel ik dus als ‘uitje’ op zaterdag of zondag. Maar misschien zie je dat in andere steden ook wel.
Een initiatief als Het is weer bal toont echter duidelijk aan dat er in Amsterdam absoluut een groep mensen is die daadwerkelijk van het pure van het voetbal houdt. En zo’n initiatief kan natuurlijk alleen maar plaatsvinden in een voetbalstad!

Binnenkort meer meningen op deze site. Wil je reageren? Doe dat dan hieronder, of stuur ons een mail.

Voor Het is weer Bal! zijn gewoon nog kaarten te koop op de website van het TOBACCO Theater.

Comments

comments