bal@hetisweerbal.nl 06 2505 5898

Het is weer Bal!

Henk Spaan over Amsterdams voetbal

Henk SpaanIn de aanloop naar Het is weer Bal! wordt er achter de schermen druk gewerkt aan de voorbereidingen voor deze avond. De vragen voor de FC Amsterdam Voetbalquiz worden bedacht, er wordt beeldmateriaal verzameld en we zijn onder bekende en minder bekende ‘coryfee├źn’ uit de Amsterdamse voetbalwereld een onderzoek begonnen wat zij denken over de vraag ‘Is Amsterdam voetbalstad?’

Een van de eersten die hierop reageerde was Henk Spaan, bekend van Radio (Vuilnisman?) en TV (Voetbal ’80, Pisa en ga zo maar door).

Maar we kennen Spaan ook als zeer begenadigd volger van het voetbal, waarover hij vrijwel dagelijks in het Parool een mening heeft. Henk Spaan is ook de initiatiefnemer van het voetbalblad voor lezers, Hard Gras.

Over Amsterdam voetbalstad? zegt hij het volgende:

Amsterdam is geen voetbalstad meer.
Vroeger had je clubs in Noord, in Oost, in West en in Zuid, als ik Blauw-Wit voor het gemak een club uit Zuid mag noemen. Volewijckers, Ajax en DWS kwamen uit de andere windstreken.
Als je nu bij de Arena wegrijdt staat de file richting de provincie. Naar de stad kan je zo doorrijden. Ik hield van die topografische tegenstellingen. Piet Witschge, de vader van Robbie en Richard, die een aanbieding kreeg van Ajax en nee zei. Hij kwam uit de van Hallstraat in West. Dan ging je niet naar Oost.

Ik hield ervan naar het Stadion te gaan voor een dubbelwedstrijd: bijvoorbeeld Blauw-Wit-Volendam en DWS-Feyenoord. En dat Frits Flinkevleugel Coen Moulijn in zijn zak stak. Op zaterdagmiddag fietste ik uit Slotermeer naar het sportpark in de Jan van Galenstraat waar de A1 speelde met Tonny Bruins Slot en Piet van de Berg. Of het tweede met Piet Schrijvers op doel en Henk Wery linksbuiten.

Binnenkort op deze site meer meningen over de stelling Amsterdam voetbalstad? Maar je kunt zelf natuurlijk ook je mening geven, dat mag hier onder dit stukje, je kunt iets op onze Facebook pagina plaatsen of ons een mail sturen. We lezen je reactie graag!

Het is weer Bal zal worden gehouden op zondag 29 november. Er zijn nog nog kaarten verkrijgbaar op de website van het TOBACCO Theater.

Tot ziens op Het is weer Bal!

Comments

comments