bal@hetisweerbal.nl 06 2505 5898

Het is weer Bal!

De oudste

AFC in 1949, toen ze dus al meer dan 50 jaar bestonden...Een paar dagen nadat we het nieuws bekend hebben gemaakt dat de bezoekers van Het is weer Bal! diezelfde dag gratis toegang hebben tot de topper in de Zondag Topklasse AFC-VVSB, ontvingen we een paar berichten uit het AFC-kringen.

Want we hebben een fout gemaakt in dat stuk: waar wij schreven dat AFC tot de oudste clubs van Amsterdam behoorde, wist men ons te vertellen dat AFC zelfs de alleroudste club van Amsterdam is. Wij hadden nog wat twijfel, want er bestaat toch ook een club die RAP heet? Maar nee, RAP bestaat in die vorm niet meer en dus is AFC de oudste die in originele vorm en onder de eigen naam nog bestaat.

Er zijn zelfs mensen die vinden dat: ‘AFC uit 1895 is de oudste – en misschien wel één van de beste clubs van Amsterdam.’

En wie zijn wij om dat tegen te spreken? AFC staat in Amsterdam bekend als chique en hautain, maar daar is absoluut niets van waar. Het is warme club waar spelers een prima vriendschapsband met elkaar hebben en houden. Niet zo volks als clubs uit Noord, West en Oost, maar helemaal niet elitair of bekakt.

Kom op zondag 29 november naar Het is weer Bal! en je kunt het die middag met eigen ogen aanschouwen! Kaarten kosten slechts € 9,95 en daarvoor heb je ’s middags dus een mooie pot voetbal op het hoogste amateurvoetbal-niveau en ’s avonds een geweldig leuke avond met mooie verhalen, muziek, een FC Amsterdam Quiz met prachtige prijzen en er is bier…

Comments

comments